Αρχική ~ Πολιτικη ~ Ο Κώστας και οι αγαπημένοι προμηθευτές – Φωτογραφικός διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου στη Διαύγεια

Ο Κώστας και οι αγαπημένοι προμηθευτές – Φωτογραφικός διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου στη Διαύγεια

Ένα πολύ περίεργο σημείωμα σε προκήρυξη του δήμου Περιστερίου για τη διενέργεια «συνοπτικού» διαγωνισμού για προμήθεια αδρανών υλικών ύψους 40.000 ευρώ δημιουργεί ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας. Η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» συνοδεύει ως σχόλιο τις διατάξεις των κριτηρίων της επιλογής των διαγωνιζόμενων εταιρειών.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, στο άρθρο 9 για τα κριτήρια επιλογής και στην 4η διάταξη της παραγράφου 9.3 για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψήφιων διαγωνιζομένων, αναφέρεται πως ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι να έχει εκτελέσει τρεις τουλάχιστον παρόμοιες συμβάσεις την τελευταία τριετία.

Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως στην περιγραφή της επίμαχης διάταξης υπάρχει ένα σημείωμα προς τον «Κώστα», καλώντας τον να προσαρμόσει τη διάταξη στους «προμηθευτές που θέλουμε».

Το γεγονός πως την πράξη της Οικονομικής Επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού, που αγγίζει το κόστος των 40.000 ευρώ, υπογράφει ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος του δήμου, δημιουργεί την ανάγκη εξηγήσεων από τον δήμο Περιστερίου.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο (στη σελίδα 8 το επίμαχο σχόλιο):

Πηγή: thepressproject.gr, με πληροφορίες από Διαύγεια (diavgeia.gov.gr)

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για συντάξεις χηρείας και προσωρινή σύνταξη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ρυθμίζεται ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη