Αρχική ~ Οικονομια ~ Το 25% των ανθρώπων παγκοσμίως «απλώς τα βγάζει πέρα»

Το 25% των ανθρώπων παγκοσμίως «απλώς τα βγάζει πέρα»

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία παγκόσμιας μελέτης της HSBC για τη διεθνή οικονομία, καθώς το 25% των ανθρώπων καταφέρνει «απλώς να τα βγάζει πέρα», παραμένοντας ευάλωτο σε μελλοντικές οικονομικές αναταράξεις.

Η έκθεση της HSBC εξετάζει τα επίπεδα «οικονομικής ασφάλειας» σε 13 χώρες, αλλά και τη σημασία του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, η Αργεντινή (34%) και η Γαλλία (32%) είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό όσων υποστηρίζουν ότι «απλώς διαχειρίζονται τα καθημερινά οικονομικά τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν όλα όσα θα ήθελαν».

Το μεγάλο χάσμα

Στην έρευνα διαπιστώνεται ένα μεγάλο χάσμα σε επίπεδο αισιοδοξίας, μεταξύ όσων ανήκουν στην κατηγορία «απλώς τα βγάζω πέρα» και όσων «διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους».

Σχεδόν το ¼ (22%) όσων ανήκουν στην πρώτη κατηγορία αναμένει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη δεύτερη κατηγορία κατέρχεται στο 6%.

Μεταξύ όσων «απλώς τα βγάζουν πέρα», μόλις το 43% δηλώνει ότι είναι σε θέση να εξισορροπεί όλες τις υποχρεώσεις του, έναντι 78% όσων δηλώνουν ότι «διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους».

Αντίστοιχα, το 54% δηλώνει ότι αισθάνεται άγχος για το μέλλον, έναντι ποσοστού 38% της δεύτερης κατηγορίας.

Βοήθεια σε γονείς ή παιδιά

Επιπλέον, στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 54% παρέχει τακτική οικονομική υποστήριξη σε γονείς ή ενήλικα παιδιά, σε βάρος μάλιστα, των προσωπικών του φιλοδοξιών (51%).

Επίσης, το 26% υποστηρίζει ότι αυτό τους κάνει να νιώθουν οικονομικά «στραγγισμένοι», ενώ το 24% παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις ή τις επενδύσεις, προκειμένου να υποστηρίξει γονείς ή ενήλικα παιδιά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά δίνουν το 40% του εισοδήματός τους σε δαπάνες στέγασης

Ένα κόστος το οποίο λίγα νοικοκυριά μπορούν πλέον να καλύψουν, χωρίς να προβούν σε σοβαρές ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη