Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλουν το κλείσιμο σχολείων στο δήμο Νεάπολης Συκεών

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλουν το κλείσιμο σχολείων στο δήμο Νεάπολης Συκεών

«Η απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών να κλείσει νηπιαγωγεία της περιοχής Βάρνας (1ο, και ένα τμήμα του 14ου) και το 12ο δημοτικό σχολείο (Θερμού), οδηγεί τους γονείς των μαθητών και τους κάτοικους της περιοχής σε απόγνωση» αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «από τον Μάρτιο του 2017 όταν πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεκινήσαμε τις επαφές μας με τους αρμόδιους του δήμου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνοντας την αντίθεση μας και εξηγώντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Η περιοχή της Βάρνας που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Συκεών έχει την πρωτοτυπία να μην διαθέτει σχολική μονάδα καμίας βαθμίδας.

Περιμένουμε εδώ και δεκαέξι χρόνια το σχολείο της Αυγεροπούλου (περιοχή Αγ. Θεοδώρων) και το σχολείο της περιοχής Π. Λεβαντή. Όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνται οι οικογένειες μας με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, εξαιτίας της έλλειψης σχολείων κτιρίων. Το άλυτο πρόβλημα της σχολικής στέγης εντείνεται χρόνο με το χρόνο, ενώ παράλληλα οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται».

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλουν την «απόφαση του Δημάρχου για κλείσιμο των νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης (Υπουργείο Παιδείας) για κλείσιμο, συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Η τακτική αυτή της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα 30αρια τμήματα της αμάθειας, τα οποία καταγγέλλουμε».

Με την ανακοίνωση καλούνται «όλοι οι γονείς να δώσουν δυναμικό παρόν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στον αγιασμό των σχολείων της περιοχής για να δηλώσουν την αντίθεση μας στα σχέδια της υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας».

Πηγή: dailythess.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το σκάνδαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης καθώς μετά τη δίωξη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη