Αρχική ~ Ελλαδα ~ Spiegel: H Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ

Spiegel: H Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ

Αποζημίωση ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ζητήσει η γερμανική εταιρία Fraport από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με γερμανικό μέσο.

Σε δημοσίευμα του το Spiegel αναφέρει πως η εταιρία είναι δυσαρεστημένη με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αεροδρόμια και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε με την Ελλάδα. Το συμβόλαιο της δίνει την δυνατότητα να ζητήσει αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση.

Η Fraport προσέλαβε ειδικό για να εξετάσει τις δομές των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η τελική έκθεσή του δημιούργησε ιδιαίτερη δυσφορία.Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν χιλιάδες σπασμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και μη λειτουργικοί πυροσβεστήρες. Ορισμένες από τις ελλείψεις των αεροδρομίων δημιουργούν σοβαρά κενά ασφαλείας.

Το μέσο επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές για να λάβει διευκρινήσεις επί του θέματος, όμως δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το ποσό της αποζημίωσης που φημολογείται πως θα ζητήσει η γερμανική εταιρία θα είναι δυσβάσταχτο αν αναλογιστεί κανείς πως η κυβέρνηση πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie έναντι 45.000.000 ευρώ.

Πηγή: economy365.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μια ώρα ύπνου παραπάνω φέρνει η αλλαγή της ώρας, τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη