Αρχική ~ Ελλαδα ~ Ο «Δον Κιχώτης» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας με ελεύθερη είσοδο

Ο «Δον Κιχώτης» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας με ελεύθερη είσοδο

Η Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου ανεβάζει το έργο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο του 10ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ανεξίτηλα γραμμένο το έργο απεικονίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και τους χαρακτήρες τούτου του πλανήτη. Έρωτες, πόλεμοι, μάχες και πειράγματα, όνειρα και λόγια με υποσχέσεις είναι τα κείμενα που γράφουν την πορεία της ανθρωπότητας πάνω στη Γη. Γιατί ο Δον Κιχώτης ονειροπόλος εξουσιαστής του νου του και της υπεράνθρωπης δύναμής του μέσα από την αδυναμία του τον έκαναν να πιστεύει ότι δράκοντες και μάγοι σκλάβωσαν τους αδυνάτους και ήθελαν να τους εξαφανίσει, να ελευθερώσει τον λαό χωρίς όμως να τους ρωτήσει. Για τούτο κι αυτοί το θάρρεψαν τρελό. Συνεπαρμένη μορφή εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, διπλή όψη ανθρώπινης κοινωνίας, αφέντη και υπηρέτη.

Συμβολίζει την ελευθερία και το άυλο της ψυχής, την προσκόλληση της σε υψηλά ιδανικά, στο αγαθό και το ωραίο. Ο Σάντσο Πάντσα συμπληρώνει την υλική υπόσταση στο ανθρώπινο δίπολο. Άνθρωπος προσκολλημένος στην ύλη, φιλόδοξος, ματαιόδοξος, που προτάσσει το προσωπικό συμφέρον, όμως χωρίς κακία, απλά κοντόφθαλμος και απαίδευτος. Οι δύο ήρωες δεν είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά δύο όψεις ενός ανθρώπου που περπατάει πάνω στη γραμμή που χωρίζει το καλό και το κακό.

12 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Πότε θα αναρτηθούν στο TAXISnet

Στο «συρτάρι» του οικονομικού επιτελείου φαίνεται πως μένουν οι προαναγγελθείσες αλλαγές, με αποτέλεσμα τα τέλη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη