Αρχική ~ Ηπειρος ~ Ιωάννινα: Τρεις εκθέσεις, μία εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ιωάννινα: Τρεις εκθέσεις, μία εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων πραγματοποιεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων εκδήλωση, με αφορμή τη λήξη των περιοδικών εκθέσεων «Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες. 17 γλυπτά της Πινακοθήκης στο Μουσείο» και «Αρχαιολογία του Λεκανοπεδίου. Από τις απαρχές έως την ύστερη αρχαιότητα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

– Θα υλοποιηθεί η μουσειακή δράση με τίτλο «Η γυναίκα της ζωής μου», η οποία απευθύνεται στο ενήλικο κοινό και σε οικογένειες και αποτελεί έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο σύνδεσης των γλυπτών της περιοδικής έκθεσης με τις αρχαιότητες και με το προσωπικό βίωμα των συμμετεχόντων. Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.

– Θα παραστούν και θα μιλήσουν για το έργο τους οι γλύπτες Ευδοκία Παπαγεωργίου και Βασίλης Παπασάικας. Οι καλλιτέχνες θα μοιραστούν μαζί μας σημαντικές στιγμές της βιογραφίας των έργων, με τα οποία συμμετέχουν στην έκθεση. Ώρα έναρξης ομιλιών: 12:00.

– Θα ακολουθήσει συζήτηση και περιήγηση στις περιοδικές εκθέσεις «Αρχαιολογία του λεκανοπεδίου. Από τις απαρχές έως την ύστερη αρχαιότητα» και «Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες: 17 γλυπτά
της Πινακοθήκης στο Μουσείο» από αρχαιολόγους της Εφορείας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: epiruspost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

«Μαθαίνω την πόλη μου».. Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα Ιωάννινα

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου» οργανώνει για το προσεχές διάστημα ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη