Αρχική ~ Δυτικη Ελλαδα ~ Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Δεν έχουμε εμβόλια για την ιλαρά

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Δεν έχουμε εμβόλια για την ιλαρά

Την έλλειψη εμβολίων για την ιλαρά, σε περίοδο μάλιστα έξαρσης καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

«Δυστυχώς οι εκκλήσεις προς εμβολιασμό είναι προς το παρόν χωρίς περιεχόμενο λόγω σημαντικής έλλειψης των σχετικών εμβολίων, που αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ενώ γίνεται έκκληση στους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η επάρκεια των εμβολίων κατά της ιλαράς στην αγορά.

Η έξαρση της νόσου έχει προκαλέσει συναγερμό τόσο στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και στις αρχές του υπουργείου Υγείας​. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου  από τα 100 κρούσματα τα 90 αφορούν σε παιδιά Ελλήνων, έτσι δεν μπορεί να συνδεθεί η νέα επιδημική έξαρση με την άφιξη μεταναστών ή τουριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ειδικώτερα ο ιατρικός Σύλλογος αναφέρει: «Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφεται έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας με δηλωθέντα 166 περιστατικά μέχρι 21/09/17 και μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ανιχνεύονται κρούσματα και σε επαγγελματίες υγείας, που καλούνται να εμβολιαστούν άμεσα.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις προς εμβολιασμό είναι προς το παρόν χωρίς περιεχόμενο λόγω σημαντικής έλλειψης των σχετικών εμβολίων, που αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι φορείς (ΥΥΚΑ, ΕΟΦ) να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθεί η επάρκεια των εμβολίων κατά της ιλαράς στην αγορά και να προστατευθούν άμεσα οι επαγγελματίες υγείας και ο πληθυσμός των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που χρήζουν εμβολιαστικής προστασίας».

Πηγή: tempo24.news

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πάτρα: Νέα φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων – Καταγγελία του δήμου για τα διόδια

Ένας νέος σταθμός διοδίων στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου, προστέθηκε στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη