Αρχική ~ Ελλαδα ~ Φρούριο για δεύτερη μέρα η Αθήνα λόγω Μακρόν -Ακροβολισμένοι σε ταράτσες ελεύθεροι σκοπευτές και σήμερα

Φρούριο για δεύτερη μέρα η Αθήνα λόγω Μακρόν -Ακροβολισμένοι σε ταράτσες ελεύθεροι σκοπευτές και σήμερα

Φρούριο θα θυμίζει και σήμερα Παρασκευή η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια, αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας να συνεχίζονται κανονικά.

Ειδικότερα, το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο και σήμερα και θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 15:00. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

2.000 αστυνομικοί στους δρόμους της Αθήνας

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λήφθηκαν με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, 2.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναπτυγμένα στην πόλη είναι ακόμη κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας. Επίσης, στους δρόμους βρίσκονται  στελέχη του ΤΕΕ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών οι οποίοι κλείνουν τελείως, ενώ μηχανισμοί εντοπισμού βομβών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Εκτός από τον έλεγχο πριν, πάντως, γίνεται έλεγχος και μετά, καθώς θα υπάρχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένη με την περίφημη παρατήρηση που θα έχουν το βλέμμα τους… ψηλά, σε μπαλκόνια και ταράτσες καλύπτοντας και τα νώτα του Γάλλου Προέδρου. Ταυτόχρονα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου βρίσκεται ο κ. Μακρόν.θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Γάλλου πρωθυπουργού. Επιπλέον σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Φυσικά, από όπου περνά ο Γάλλος Πρόεδρος γίνεται νωρίτερα «αποστείρωση» δρόμων, και κλείνουν τελείως, ενώ μηχανισμοί εντοπισμού βομβών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Εκτός από τον έλεγχο πριν, πάντως, γίνεται έλεγχος και μετά, καθώς θα υπάρχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένη με την περίφημη παρατήρηση που θα έχουν το βλέμμα τους… ψηλά, σε μπαλκόνια και ταράτσες καλύπτοντας και τα νώτα του Γάλλου Προέδρου. Ταυτόχρονα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Πηγή: http://newsone.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τα αυθαίρετα – Τι ισχύει για παράβολα και πρόστιμα

Μείωση κατά 50% του παραβόλου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη