Αρχική ~ Διεθνη ~ Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων μετά από απειλές για εκρηκτικά

Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων μετά από απειλές για εκρηκτικά

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας εκκένωσαν εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και πανεπιστήμια, μετά από «σχεδόν ταυτόχρονες» απειλές, ότι στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Στελέχη των υπηρεσιών ελέγχουν επισταμένα τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν οδηγηθεί μακριά από 20 κτίρια, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Tass πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Φαίνεται να πρόκειται για περίπτωση τηλεφωνικής τρομοκρατίας, αλλά πρέπει να ελέγξουμε την αλήθεια αυτών των μηνυμάτων», δήλωσε η πηγή που υπογράμμισε ότι οι κλήσεις ξεκίνησαν ταυτόχρονα και συνεχίστηκαν αφού ξεκίνησε η εκκένωση των κτιρίων.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ειδικές μονάδες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ελέγχουν τα κτίρια.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τρεις από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της ρωσικής πρωτεύουσας, περισσότερα από 12 εμπορικά κέντρα και τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για εκκένωση ενός πανεπιστημίου ακόμα.

Πηγή: news247.gr, με πληροφορίες από RT.com

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

ΗΠΑ: Πωλήθηκε μισοκαπνισμένο πούρο του Τσόρτσιλ αντί 13.500 ευρώ

Αντί 12.000 στερλινών (13.500 ευρώ) πωλήθηκε σε πλειστηριασμό ένα πούρο που κάποτε καπνίστηκε από τον ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη