Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Δράσεις δωρεάν αξιολόγησης για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους

Δράσεις δωρεάν αξιολόγησης για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους

Δράσεις δωρεάν αξιολόγησης για την πρόληψη των πτώσεων στους ηλικιωμένους, σε όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές, θα πραγματοποιούν οι Φυσικοθεραπευτές της Θράκης την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ( 25-29 Σεπτεμβρίου) μετά από απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο εορτασμού της ημέρας Μυοσκελετικής Υγείας, η οποία καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου.

Οι Φυσικοθεραπευτές θα δέχονται ελεύθερα στις ιδιωτικές και δημόσιες δομές ηλικιωμένους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται στις σχετικές δοκιμασίες για τον κίνδυνο της πρόληψης των πτώσεων, που προτείνονται σε αυτές τις κατηγορίες πολιτών ,προκειμένου να διερευνηθεί αυτός ο κίνδυνος στους ηλικιωμένους.

«Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, δυσχεραίνει η κίνηση και ταυτόχρονα μειώνεται η ποιότητα ζωής,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Έβρου,Ροδόπης,Ξάνθης Φιλιώ Καμαργιάννη και εξήγησε : «Οι φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας. Μέσα από σύμβουλές και προγράμματα άσκησης οι φυσικοθεραπευτές δουλεύουν με ανθρώπους ώστε να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα δυσλειτουργίες και να ξεπεραστούν σωματικοί περιορισμοί. Βοηθούν στη διαχείριση του πόνου ώστε να μπορούν να είναι πιο κινητικοί.»

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τουλάχιστον το 32% του πληθυσμού πάνω από 70 χρόνων έχουν μια πτώση ετησίως. Το 10-25% αυτών που πέφτουν θα υποστούν ένα σοβαρό τραυματισμό, ενώ η φυσικοθεραπεία με καθοδηγούμενα ατομικά προγράμματα ασκήσεων μειώνει τις πτώσεις κατά 32%.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

ΟΧΙ του Δήμου Ξάνθης στη δημιουργία λατομείου στο βουνό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης εκφράζοντας όχι μόνο τη βούληση και σύμφωνη γνώμη όλων των κάτοικων ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη