Αρχική ~ Ελλαδα ~ Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας το πρωί

Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας το πρωί

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία τους, στην οδό Αξαρλιάν στο κέντρο της Αθήνας, προγραμματίζουν στις 9 το πρωί οι συνταξιούχοι που ανήκουν στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Πρόκειται να ακολουθήσει και πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την επιστροφή παρακρατηθέντων εισφορών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διεκδικούμενες επιστροφές για κάθε συνταξιούχο φθάνουν τις 3.000 ευρώ και αφορούν πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

Πρόκειται για εισφορές που παρανόμως παρακρατήθηκαν από τον ΕΦΚΑ υπέρ ΕΟΠΥΥ. Ο σχετικός νόμος (2084/1992) αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Δίκτυο σε ανακοίνωσή του, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον νόμο εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Οι απώλειες εκτιμώντας στο ποσό των 3.000 ευρώ ανά συνταξιούχο.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προκειμένου να συντονίσει την υλοποίηση του αιτήματος της επιστροφής των παρανόμως κρατηθέντων εισφορών, έχει συντάξει έντυπη αίτηση για κάθε Ταμείο. Απαραίτητη για τη συμπλήρωση της αίτησης και του υπολογισμού του παρανόμως παρακρατηθέντος ποσού είναι τόσο η αρχική απόφαση συνταξιοδότησης όσο και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.

Την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διεκδικούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, που βγαίνουν και πάλι στους δρόμους.

Για σήμερα Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χωρίς προσωρινή επικουρική σύνταξη όλοι οι συνταξιούχοι

Ούτε την προσωρινή επικουρική σύνταξη δεν λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη