Αρχική ~ Διεθνη ~ Αντικαταθλιπτικά ανιχνεύτηκαν σε εγκεφάλους ψαριών στον Νιαγάρα

Αντικαταθλιπτικά ανιχνεύτηκαν σε εγκεφάλους ψαριών στον Νιαγάρα

Ποσότητες αντικαταθλιπτικών ανιχνεύτηκαν στους εγκέφαλους ψαριών στην περιοχή του Νιαγάρα.

Nέα μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα ψαριών στη λίμνη Erie και τη λίμνη Οντάριο, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, όπως επισημαίνει ο Χένρι M. Γουντμπέρν , καθηγητής Χημείας, στο Πανεπιστήμιο Τεχνών και Επιστημών στο Μπάφαλο.

«Σε δέκα διαφορετικά είδη ψαριών εντοπίστηκαν ποσότητες αντικαταθλιπτικών, όπως λαβράκι, πέρκα και ξιφομάχος. Οι ποσότητες αντικαταθλιπτικών που ανιχνεύτηκαν,διέρρευσαν από τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων», όπως επισημαίνει και προσθέτει:

«Πρόκειται για απειλή για τη βιοποικιλότητα και πρέπει να ανησυχούμε πολύ.Αυτά τα φάρμακα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ψαριών».

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης της μελέτης, Ράντολφ Σίνγκ από το εργαστήριο της Aga,» οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν καταναλώνοντας τα ψάρια αυτά, με βάση τα επίπεδα των αντικαταθλιπτικών που ανιχνεύτηκαν. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 16 Αυγούστου στην επιθεώρηση «Environmental Science and Technology».

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η χρήση αυτών των χημικών ουσιών από τους ανθρώπους αυξάνεται ραγδαία.

Για παράδειγμα,το ποσοστό των Αμερικανών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά αυξήθηκε κατά 65% μεταξύ των ετών 1999-2002 και 2011-14, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Έρευνες στα γραφεία των αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και VW

Νέες έρευνες στα γραφεία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τρεις ημέρες πριν από ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη