Αρχική ~ Κρητη ~ Χανιά: Για έκτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Χανιά: Για έκτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Την ευκαιρία σε 24 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήρια της πόλης δίνουν και φέτος ο δήμος Χανίων και η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται φέτος για 6η διαδοχική χρονιά και, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, «στόχος μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες σε παιδιά οικογενειών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες ενός φροντιστηρίου. Τα κριτήρια επιλογής των παιδιών είναι κοινωνικά και οικονομικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινούν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουλίου. «Τα παιδιά που θα επιλεγούν, θα τοποθετηθούν σε τμήματα μαζί με άλλους μαθητές ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο στιγματισμού τους» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Γιώργος Καμπουράκης, επισημαίνοντας ότι ένα ακόμα κριτήριο επιλογής είναι οι μαθητές να είναι επιμελείς.

Όπως ανακοινώθηκε οι 24 θέσεις που θα διατεθούν, αφορούν οκτώ της τρίτης λυκείου, έξι την Δευτέρα λυκείου, 7 την πρώτη λυκείου, μία τα ΕΠΑΛ και 2 την τρίτη γυμνασίου.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Νέα αυτοκτονία στην Κρήτη

Αντιμέτωπες με μία τραγωδία ήρθαν σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί οι Αρχές του Ηρακλείου και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη