Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλεξανδρούπολης: Να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μακριά από τα σχολεία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλεξανδρούπολης: Να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μακριά από τα σχολεία

Να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μακριά από τα σχολεία και τις κατοικημένες περιοχές τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός», σε σχέση με την κεραία κινητής τηλεφωνίας, η οποία έχει τοποθετηθεί στην οδό Οψικίου και Σαράφη, στην Μεταμόρφωση και βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το συγκρότημα των 1ου – 3ου – 4ου Γυμνασίων, το 1ο ΓΕΛ, το μουσικό Γυμνάσιο, τον Δημοτικό παιδικό σταθμό στην Μαρκοπούλου και από το 10ο Δημοτικό Σχολείο επισημαίνει, ότι η χρήση της τεχνολογίας δεν πρέπει να αποβαίνει σε βάρος των μαθητών και των εργαζόμενων!

Είναι γνωστό σε όλους από μελέτες που έχουν γίνει, ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν μεγάλα φορτία επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας επιβαρυντικής για τη δημόσια υγεία. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι κεραίες δημιουργούν αϋπνίες, πονοκεφάλους, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, δερματικά καρδιοαγγειακά προβλήματα, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Η τοποθέτησή τους κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, πρέπει οπωσδήποτε να εμποδιστεί γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο από τη λειτουργία τους και τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Θεωρούμε ότι η υγεία και η ασφάλεια του λαού και των παιδιών του δεν κοστολογούνται σε βάρος της κερδοφορίας κάποιων μονοπωλιακών ομίλων και όσων νομιμοποιούν την αυθαιρεσία τους.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και πολιτών της περιοχής και θ’ αγωνιστούμε μαζί τους για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή και δίπλα στα προαναφερόμενα σχολεία.

  • Καλούμε δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν άμεσα προς όφελος της υγείας μαθητών και κατοίκων.
  • Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την οδό Οψικίου και Σαράφη, στην Μεταμόρφωση.
  • Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 28-07-2017 στην Οψικίου με Σαράφη γωνία στις 2 μ.μ.

Πηγή: e-evros.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αλεξανδρούπολη: Νέα τμήματα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

O Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόκειται να λειτουργήσει κατά την επόμενη περίοδο τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη