Αρχική ~ Διεθνη ~ Πακιστάν: Καθαιρέθηκε ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ για διαφθορά

Πακιστάν: Καθαιρέθηκε ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ για διαφθορά

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ παραιτήθηκε σήμερα, ανακοίνωσε το γραφείο του, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να τον κρίνει ακατάλληλο για τον θώκο έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά που βαραίνουν την οικογένειά του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως ο Σαρίφ δεν είναι κατάλληλος για να παραμείνει στον θώκο και διέταξε να διεξαχθεί ποινική έρευνα σε βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του. Το δικαστήριο απέπεμψε επίσης τον υπουργό Οικονομικών Ισάκ Νταρ.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ο Σαρίφ «παραιτήθηκε» -σχεδόν ένα χρόνο πριν τη λήξη της τρίτης θητείας του- παρότι έχει «σοβαρές επιφυλάξεις» για τη δικαστική διαδικασία.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που αναμένεται να αλλάξει τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες στη χώρα.

Η ετυμηγορία ήλθε ύστερα από έρευνα στην περιουσία της οικογένειας, μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, που αναφέρονταν σε υπεράκτιες εταιρίες συμμετοχών, στις οποίες ιδιοκτήτες είναι τα παιδιά του.

Ο Σαρίφ έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί την ενοχή του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα πέντε μέλη του του Δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μαρόκο: Πεινασμένοι άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων – 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από συνωστισμό κατά τη διανομή τροφίμων ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη