Αρχική ~ Διεθνη ~ Παγκόσμιο ρεκόρ στην Ινδία: Φύτεψαν πάνω από 66 εκατ. δένδρα σε μία ημέρα

Παγκόσμιο ρεκόρ στην Ινδία: Φύτεψαν πάνω από 66 εκατ. δένδρα σε μία ημέρα

Τεραστίων διαστάσεων κίνημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχει αναπτυχθεί στην Ινδία, μία χώρα που έχει πληγεί σε μεγάλο ποσοστό από τα βίαια καιρικά φαινόμενα, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους ανθρώπους.

Την Κυριακή, περισσότερο από 1,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδικασία δενδροφύτευσης που ξεκίνησε με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβαν οι χώρες στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι Ινδοί κάθε ηλικίας, εκτός από την πολύτιμη και επί της ουσίας συνδρομή τους στην προσπάθεια ανατροπής των κλιματικών αλλαγών, πέτυχαν να γράψουν ιστορία, καθώς σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ με τον μεγαλύτερο αριθμό δένδρων που φυτεύτηκαν σε ένα 24ωρο.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, πάνω από 1,5 εκατ. Ινδοί κάθε ηλικίας φύτευσαν περισσότερα από 66 εκατ. δένδρα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναμόρφωση των πληγέντων από πυρκαγιές περιοχών, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επόμενων γενεών.

Σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Ινδία από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Παρίσι, θα πρέπει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 12 εκατ. στρέμματα τη δασική της έκταση, έως το 2030.

Η Ινδία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα την πρόθεσή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αποχώρηση της Αμερικής από την κλιματική συμφωνία, ενισχύει το σχέδιο, καθώς άλλες μεγάλες χώρες, που είναι αποφασισμένες να συμμετάσχουν, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πουέρτο Ρίκο: 70.000 πολίτες απομακρύνονται από τα σπίτια τους λόγω υποχώρησης ενός φράγματος

Πάνω από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη