Αρχική ~ Διεθνη ~ Μεγάλη φωτιά στην Αυστραλία: Εκκενώθηκαν περιοχές με χιλιάδες κατοίκους στη Μελβούρνη

Μεγάλη φωτιά στην Αυστραλία: Εκκενώθηκαν περιοχές με χιλιάδες κατοίκους στη Μελβούρνη

Χιλιάδες πολίτες διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους στα προάστια της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, καθώς το μεγάλο πύρινο μέτωπο που μαίνεται τα τελευταία 24ωρα σε κέντρο ανακύκλωσης έχει προκαλέσει εξαιρετικά βλαβερούς καπνούς και αέρια για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι πυροσβεστική δίνει μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή της μεγάλης αυστραλιανής πόλης, εκκενώνοντας τουλάχιστον 100 κατοικίες στο προάστιο που βρίσκεται το μέτωπο.

«Η φωτιά έχει το μέγεθος ενός γηπέδου και εξαπλώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους εκπροσώπους της πυροσβεστικής, ενώ τα υλικά που καίγονται είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και βλαβερά για τον οργανισμό. Πλαστικά, χαρτιά και χοντρά χαρτόνια, τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση, έχουν παραδοθεί στις φλόγες, παράγοντας ένα νέφος που έχει καλύψει τον ουρανό μεγάλης περιοχής στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τις αναφορές του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 8 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα άσθματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για δηλητηριάσεις.

Αέρια και στάχτη από τη μεγάλη φωτιά έχουν μεταφερθεί σε απόσταση τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων, καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Είναι η τρίτη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο συγκεκριμένο κέντρο ανακύκλωσης μέσα στο 2017, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πουέρτο Ρίκο: 70.000 πολίτες απομακρύνονται από τα σπίτια τους λόγω υποχώρησης ενός φράγματος

Πάνω από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη