Αρχική ~ Διεθνη ~ ΗΠΑ: Η Microsoft ετοιμάζει 3.000 ως 5.000 απολύσεις

ΗΠΑ: Η Microsoft ετοιμάζει 3.000 ως 5.000 απολύσεις

Η Microsoft επιβεβαίωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων εργασίας στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εσωτερικής αναδιοργάνωσης.
Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι 3.000 ως 5.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να καταργηθούν παγκοσμίως, κατά κύριο λόγο στα εμπορικά τμήματα του κολοσσού της πληροφορικής.

Ο αμερικανικός όμιλος «προχωρά σε αλλαγές που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των εταίρων (του)» επισήμανε εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σήμερα (Πέμπτη), ειδοποιούμε ορισμένους υπαλλήλους ότι οι θέσεις εργασίας τους επανεξετάζονται ή ότι οι θέσεις τους θα καταργηθούν. Όπως όλες οι επιχειρήσεις, θα εκδίδουμε τακτικά ενημερώσεις. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε επιπλέον επενδύσεις σε ορισμένα τμήματα και, εν καιρώ, στην αναδιάρθρωση άλλων τμημάτων» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, από την απόφαση αναμένεται να επηρεαστούν 3.000 υπάλληλοι, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν αριθμό 5.000 προσώπων.
Στον όμιλο απασχολούνται περίπου 121.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Σε δημοπρασία ιδιόχειρο σημείωμα του Αϊνστάιν, για το «μυστικό της ευτυχίας» – Το είχε γράψει το 1922

Δύο σημειώματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν, το ένα από τα οποία έχει ως θέμα το μυστικό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη