Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Και αυτή τη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων, θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη την χώρα. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων δρώμενων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Συγκεκριμένα, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν  εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα για την πόλη μας έχουν προγραμματιστεί για τις 7/8 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στον κεντρικό αύλειο χώρο Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δοθεί συναυλία ελληνικής και ξένης έντεχνης μουσικής υπό τον τίτλο «η (οι) μουσική (οι) του δρόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο» με ώρα έναρξης 21.30 και είσοδο ελεύθερη στη συναυλία και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου από τις 08.00 έως τις 23.00. Θα παίξουν μουσική οι«Sailing Tomatoes», «Λόγου χάρη», και Μαρία Ευλαβή.

-Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Μελωδική πανσέληνος στο Μουσείο». Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο (ώρα έναρξης 21.30). Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 22.00 [Ωράριο λειτουργίας Δευτ.- Κυρ. 8.00-20.00]. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου από τις 18.30 έως τις 22.00.

Στον Αρχαιολογικό χώρο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης (με έγκριση της ΕΦΑ Πόλης Θεσσαλονίκης) θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Ο θάνατος της Κλεοπάτρας», λυρική καντάτα σε μία πράξη σε μουσική του Hector Berlioz και κείμενα του William Shakespeare. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδας, εκτός του τυπικού ωραρίου λειτουργίας.

Πηγή: typosthes.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το σκάνδαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης καθώς μετά τη δίωξη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη