Αρχική ~ Οικονομια ~ Φόροι 10,68 δισ. σε έξι μήνες

Φόροι 10,68 δισ. σε έξι μήνες

Φόροι 10,68 δισ. ευρώ σε έξι μήνες. Αντιμέτωποι με την υποχρέωση να πληρώσουν έως και 6 διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα, την ακίνητη και την κινητή περιουσία τους βρίσκονται στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Οι φόροι που θα απαιτηθεί να πληρώσουν μόνο για τα εισοδήματα του 2016, την ακίνητη περιουσία που κατείχαν την 1η/1/2017 και τα οχήματα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το 2018 υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ.

Αν συνυπολογιστεί και η 5η δόση του φόρου ακινήτων, η οποία πρέπει να πληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018, το συνολικό ποσό των 6 αυτών επιβαρύνσεων εκτοξεύεται στα 10,68 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος της σημερινής μέρας πάνω από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά- φορολογούμενοι πρέπει να έχουν καταβάλει στα δημόσια ταμεία ένα ποσό συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,23 δισ. ευρώ για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ειδικότερα κάθε μήνα υπάρχει και μία φορολογική υποχρέωση για τους πολίτες μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Συγκεκριμένα:

— 31 Ιουλίου: η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

— 31 Αυγούστου: η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

— 30 Σεπτεμβρίου: η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

— 31 Οκτωβρίου: η δεύτερη δόση ΕΝΦΙΑ και η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

— 30 Νοεμβρίου: η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

— 31 Δεκεμβρίου: τέλη κυκλοφορίας 2018, η τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ, η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αρχές 2018 το χαράτσι με βάση το εισόδημα του 2016

Στις αρχές του 2018 θα καταβληθεί η πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη