Αρχική ~ Πολιτικη ~ Εξεταστική για τον Παπαντωνίου: «Όχι» της Βουλής για άσκηση δίωξης

Εξεταστική για τον Παπαντωνίου: «Όχι» της Βουλής για άσκηση δίωξης

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση της προκαταρτικής έρευνας της Βουλής για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου με την μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Στην μυστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, ψήφισαν 240 βουλευτές εκ των οποίων τα 236 ήταν έγκυρα ενώ βρέθηκαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση «ΟΧΙ» στην άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου του πρώην υπουργού λόγω παραγραφής ψήφισαν 205 βουλευτές, «ΝΑΙ» 27 βουλευτές και ένας «παρών».

Για τη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες «ΟΧΙ» στην άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής ψήφισαν 202 βουλευτές έναντι 32 «ΝΑΙ».

Συνεπώς για το σκέλος αυτό παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα οι 6 υποθέσεις και συναφείς δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή για την συνέχιση της δικαστικής τους διερεύνησης, του πρώην υπουργού ως απλού πολίτη.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Είκοσι τρεις τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τουρκικά μαχητικά, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη