Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Επιδοτούμενα σεμινάρια στο Μάρκετινγκ και τα Λογιστικά για εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη

Επιδοτούμενα σεμινάρια στο Μάρκετινγκ και τα Λογιστικά για εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη

Στο Εξαγωγικό Μάρκετινγκ, στα Λογιστικά, στις ξένες γλώσσες, αλλά και στη χρήση προγραμμάτων διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν εργαζόμενοι, με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ΙΚΑ), στις επιχειρήσεις – μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-30) έτους 2017.

Τα προγράμματα κατάρτισης χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.

Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 32 ώρες και οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα (160 ευρώ εφόσον δεν σημειώσουν καμία απουσία). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, ενώ βάσει της εγκυκλίου του προγράμματος, κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει το μέγιστο 6 ωριαίες απουσίες.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μόνο ένα σεμινάριο κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από τον ΟΑΕΔ, εκτός ωραρίου εργασίας, σε απογευματινές ώρες (έναρξη στις 17.30 περίπου).

Τα αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης είναι:

1. Εξωστρέφεια – Εξαγωγικό Marketing για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

2. Πωλήσεις – Επικοινωνία – Digital Marketing

3. Τεχνικές διαχείρισης χρόνου κι εργασιών στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

4. Λογιστικά – φορολογικά – ασφαλιστικά θέματα για Επιχειρήσεις

5. Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Word, Excel, Internet)

6. Βασικές γνώσεις Ιταλικής γλώσσας

7. Ιταλικά για προχωρημένους (Επίπεδο 2)

8. Βασικές γνώσεις Ισπανικής γλώσσας

9. Ισπανικά για προχωρημένους (Επίπεδο 2)

10. Βασικές γνώσεις Βουλγαρικής γλώσσας

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που είναι μέλη του ΕΒΕΘ, επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και πληρούν τα κάτωθι:

• καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%), για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

• απασχολούν από 1 έως 30 εργαζόμενους.

• δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων του ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% για τα έτη 2016, 2017.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να καταθέσουν ή στείλουν ταχυδρομικά (courier) στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 3ος όροφος) μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017:

1. τη Δήλωση Συμμετοχής (πίνακας με στοιχεία) συμπληρωμένη με όλα τα αναγκαία στοιχεία της επιχείρησης και των καταρτιζομένων.

2. την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και με σφραγίδα της επιχείρησης. Προσοχή: Η Υπεύθυνη Δήλωση κατατίθεται πρωτότυπη τόσες φορές όσα και τα αντικείμενα κατάρτισης που θα επιλεγούν από τους εργαζομένους της επιχείρησης.

3. αντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας του κάθε καταρτιζόμενου.

4. αντίγραφο επίσημου αποδεικτικού ΑΦΜ του κάθε καταρτιζόμενου από την αρμόδια ΔΟΥ (π.χ. εκκαθαριστικό, βεβαίωση ΑΦΜ κλπ).

5. αντίγραφο βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού του κάθε καταρτιζόμενου, για την καταβολή από τον ΟΑΕΔ της επιδότησης μετά το πέρας του σεμιναρίου και την ολοκλήρωση από τον εν λόγω Οργανισμό των σχετικών διοικητικών διαδικασιών.

Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ, τηλ. 2310 370181και 370180.

Πηγή: dailythess.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για το σκάνδαλο με τους παιδικούς σταθμούς

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης καθώς μετά τη δίωξη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη