Αρχική ~ Ελλαδα ~ Ανακαλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για επανεξέταση της καταδίκης για Μανωλάδα

Ανακαλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για επανεξέταση της καταδίκης για Μανωλάδα

Ανακαλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας.

Ειδικότερα, το υπουργείο  Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να προχωρήσει την προσφυγή που είχε καταθέσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση  η οποία στιγμάτισε διεθνώς τη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει: «Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας».

Να σημειωθεί ότι η σχετική προσφυγή είχε κατατεθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εν αγνοία, σύμφωνα με πληροφορίες, του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας  που είχε λάβει το ελληνικό κράτος  (30 Ιουνίου) για την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ το φέσι του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς

Σε «βαρέλι χωρίς πάτο” έχουν εξελιχθεί τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις της Υγείας. ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη