Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Τηλεσκόπια θα στηθούν σήμερα στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη

Τηλεσκόπια θα στηθούν σήμερα στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη

Ομιλίες, προβολή φωτογραφικού υλικού, βίντεο αλλά και τηλεσκόπια θα στηθούν σήμερα στο δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη για μια «ματιά» στο διάστημα!

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» σήμερα στις 19.30 και τιτλοφορείται «Κατασκευάζοντας τον μηχανισμό των Αντικυθήρων με αρχαία Ελληνικά εργαλεία», ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σε αυτήν θα γίνει η παρουσίαση του μηχανισμού των Αντικυθήρων που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας. Την παρουσίαση του θέματος θα κάνει ο Αριστείδης Βούλγαρης, μέλος της ομάδας «The Functional Reconstruction of Antikythera Mechanism Project», ο οποίος και κατασκεύασε δύο λειτουργικά πιστά αντίγραφα του μηχανισμού αφού πρώτα μελέτησε και επεξεργάστηκε ένα μεγάλο αριθμό τομογραφιών ακτίνων-Χ του αρχαίου πρωτοτύπου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση ενός πιστού αντιγράφου του μηχανισμού, καθώς και εξαρτημάτων του, ενώ θα υπάρχει και σχετική προβολή φωτογραφικού υλικού και video. Στo δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί η παρατήρηση του ουρανού και της Σελήνης. Μάλιστα για τις ανάγκες της εκδήλωσης στο πάρκινγκ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη θα τοποθετηθούν τηλεσκόπια προκειμένου να βοηθήσουν το κοινό στην ενατένιση του ουρανού, ενώ θα μοιραστούν και ειδικοί χάρτες.

Πηγή: thessnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Θεσσαλονίκη: Οι 9 δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη – Πώς θα κλείσεις θέση

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη