Αρχική ~ Δυτικη Ελλαδα ~ Πάτρα: Ούτε για τα φάρμακα τους δεν έχουν χρήματα οι συνταξιούχοι

Πάτρα: Ούτε για τα φάρμακα τους δεν έχουν χρήματα οι συνταξιούχοι

Σοκάρουν οι εικόνες ηλικιωμένων που καταφθάνουν καθημερινά στον Κοινωνικό Οργανισμό του δήμου της Πάτρας ζητώντας οικονομική βοήθεια για να μπορέσουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν… Άνθρωποι της τρίτης ηλικίας χτυπούν την πόρτα των κοινωνικών δομών του δήμου  ζητώντας εκτός απο τρόφιμα και φάρμακα καθως πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων σε συνδυασμό με την ανεργία που έχει χτυπήσει ανελέητα τα παιδιά τους, τους έχει αναγκάσει να βάλουν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και τα φάρμακα τους.

Ακόμα, και καρκινοπαθείς αδυνατούν να αγοράσουν τα σκευάσματα, τα οποία θεωρούνται κάτι παραπάνω από απαραίτητα για την υγεία τους.

Πολλοί είναι και εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται ακόμα και στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ζητώντας χρηματα για φάρμακα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα, ότι πολλοί εξυπηρετούνται μέσω συγκεκριμένου φαρμακείου που συνεργάζεται η μητρόπολη. Τους προσφέρονται τα φαρμακα και η εκκλησία αναλαμβάνει το κόστος αγοράς.

Το γεγονός λοιπόν οτι 7.219 άτομα ζούν απο το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον δήμο της Πάτρας δεν αποτελεί σοκαριστική αποκάλυψη, αλλά μία πικρή αλήθεια, που αποτυπώνει πλήρως την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Πηγή: patrastimes.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πάτρα: Νέα φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων – Καταγγελία του δήμου για τα διόδια

Ένας νέος σταθμός διοδίων στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου, προστέθηκε στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Κορίνθου, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη