Αρχική ~ Διεθνη ~ Βρετανία: Παράνομα τα εύφλεκτα πάνελ που χρησιμοποιήθηκαν στον πύργο Grenfell

Βρετανία: Παράνομα τα εύφλεκτα πάνελ που χρησιμοποιήθηκαν στον πύργο Grenfell

Η εύφλεκτη επένδυση που χρησιμοποιήθηκε στον ουρανοξύστη Grenfell Tower δεν ήταν σύμφωνη με τους κανονισμούς της Βρετανίας για την κατασκευή και συντήρηση των πολυόροφων κτιρίων, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η επένδυση, αυτή η εύφλεκτη επένδυση που είναι απαγορευμένη στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαγορεύεται κι εδώ», δήλωσε.

Οι δηλώσεις του Χάμοντ έρχονται να καταρρίψουν τις πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία ανήκε στις χώρες που εξακολουθούν να επιτρέπουν την χρήση εύφλεκτων επενδύσεων κτιρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία Rydon Maintenance που είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, είχε παραγγείλει από την εταιρεία Omnis Exteriors τα φθηνότερα σύνθετα πάνελ τύπου ACM, για να γλιτώσει 2 δολάρια για κάθε πάνελ. Αυτά όμως δεν ήταν αλεξίπυρα, με αποτέλεσμα το κτίριο να ανάψει «σαν σπίρτο» όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο Χάμοντ τώρα τονίζει ότι θα πρέπει να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο και γιατί χρησιμοποιήθηκαν τόσο επικίνδυνα υλικά κατά την ανακοίνωση, ενώ προανήγγειλε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Το Βατικανό διώχνει τους άστεγους από την περιοχή του Αγίου Πέτρου

Το Βατικανό αποφάσισε να απομακρύνει τους άστεγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη