Αρχική ~ Διεθνη ~ Κομισιόν: Κυρώσεις εναντίον των κρατών που λένε «όχι» στους πρόσφυγες

Κομισιόν: Κυρώσεις εναντίον των κρατών που λένε «όχι» στους πρόσφυγες

Σε κυρώσεις εναντίον των κρατών μελών που αρνούνται να υποδεχτούν πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο του συστήματος μετεγκατάστασης θα προχωρήσει η Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Θα εξειδικεύσουμε τη θέση μας για την έναρξη των διαδικασιών επί παραβάσει εναντίον των κρατών μελών που δεν έχουν μετεγκαταστήσει κανέναν ή δεν έχουν δεσμεύσει κανένα μέρος εδώ και σχεδόν έναν χρόνο που αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε όλοι μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της τσεχικής κυβέρνησης να απέχει.

Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η Τσεχία είχε δεχτεί μόλις 12 από τους συνολικά 2.691 μετανάστες που προοριζόταν να υποδεχτεί, σύμφωνα με το σύστημα ποσοστώσεων.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε την εξαίρεση της Τσεχικής Δημοκρατίας από αυτό το σύστημα εξαιτίας της χειρότερης κατάστασης ασφάλειας και τη δυσλειτουργία ολόκληρου του συστήματος μετεγκατάστασης. Αυτή η κυβέρνηση καλεί επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών να τερματίσει όλες τις ενέργειες σε αυτά τα πεδία. Αυτό σημαίνει ότι η Τσεχική Δημοκρατία δεν θα ζητά πλέον την αναδιανομή μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία» δήλωσε τη Δευτέρα ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: thessnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά σε 6όροφο κτίριο στη Νέα Υόρκη

Πάνω από 170 πυροσβέστες επιχειρούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε σε 6όροφο ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη