Αρχική ~ Τεχνολογια ~ Kaspersky: Κατηγορεί τη Microsoft ότι της σβήνει το Antivirus

Kaspersky: Κατηγορεί τη Microsoft ότι της σβήνει το Antivirus

Με τη Microsoft τα έχει βάλει ο συνιδρυτής της Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, κατηγορώντας την ότι στη διάρκεια αναβάθμισης των Windows 10, το λογισμικό απενεργοποίησε και διέγραψε το antivirus της.

Τόσο πολύ συγχυσμένος είναι που κατέθεσε όχι μία αλλά δύο αγωγές, κατηγορώντας τον αμερικανικό κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές, οι οποίες δυσκολεύουν και τη χρήση του Antivirus του.

Η μία από τις αγωγές κατατέθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο στην Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) και η άλλη σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο κατά του Μονοπωλίου.

Σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας, ο Eugene Kaspersky αναφέρει ότι η Microsoft εκμεταλλεύεται τη θέση της στην αγορά για να προωθήσει το δικό της υποδεέστερο σύστημα ασφαλείας, σε βάρος της ασφάλειας των χρηστών της.

Στην αναλυτική του ανάρτηση, ο Kaspersky δηλώνει ότι όταν τα Windows 10 αναβαθμίζονται, το Kaspersky απενεργοποιείται και ενεργοποιείται αυτόματα το Windows Defender με την αιτιολογία ότι το πρόγραμμα δεν δουλεύει σε αυτή την έκδοση των Windows, αλλά οι χρήστες εξακολουθούν να το βλέπουν στην λίστα των προγραμμάτων τους, αλλά δεν λειτουργεί, καθώς τα περισσότερα από τα αρχεία του έχουν διαγραφεί.

Ο λόγος που αυτό συμβαίνει -σύμφωνα με τον Kaspersky- είναι ότι στο παρελθόν η Microsoft ενημέρωνε τις εταιρείες για τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουν μήνες νωρίτερα, ώστε στην αναβάθμιση οι περισσότερες ήταν έτοιμες και τα προγράμματα έτρεχαν. Όμως τώρα τους δίνει μόνο λίγες βδομάδες. H Kaspersky θεωρεί ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και για αυτό υπέβαλε τις αγωγές.

Η Microsoft από την πλευρά της δηλώνει πρόθυμη να δώσει εξηγήσεις σε όποια ερωτήματα μπορεί να έχουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Πηγή: techblog.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ρομποτικό «χέλι» που «κυνηγά» τη μόλυνση στο νερό

Envirobot είναι το όνομα ενός ρομποτικού χελιού που αναπτύσσουν ερευνητές του EPFL στην Ελβετία, το ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη