Αρχική ~ Ηπειρος ~ Γνωριμία με τις παραδοσιακές ποικιλίες και σπόρους

Γνωριμία με τις παραδοσιακές ποικιλίες και σπόρους

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00 η «Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι» (Τοπική Ομάδα Ιωαννίνων) και ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για την υποστήριξη και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του τόπου μας, διοργανώνουν εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το Πελίτι ξεκίνησε τη δράση του το 1995, ασχολείται με τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των τοπικών ποικιλιών, η έδρα του είναι στο Παρανέστι Δράμας και έχει 20 τοπικές και θεματικές ομάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομη ενημέρωση για την αξία των παραδοσιακών ποικιλιών και τη δράση του Πελίτι και στη συνέχεια θα μοιραστούν σπόροι λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες και σπορόφυτα ντομάτας από παραδοσιακή Γιαννιώτικη ποικιλία που ετοίμασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Ιωαννίνων.

Παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήρι εικαστικής έκφρασης για παιδιά (και όχι μόνο) με θέμα και υλικό τους σπόρους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους Δημοτικούς λαχανόκηπους του Δήμου Ιωαννιτών (περιοχή Σταυρακίου) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, του ΟΚΠΑΠΑ και του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Πηγή: epiruspost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Στα Ιωάννινα η πρώτη Πανηπειρωτική Οικογιορτή

Στις 13-14-15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και στην Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου, η πρώτη ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη