Αρχική ~ Κεντρικη Μακεδονια ~ Δ. Θεσσαλονίκης: Αναβλήθηκε η δίκη για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία

Δ. Θεσσαλονίκης: Αναβλήθηκε η δίκη για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία

Για τις 23 Οκτωβρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών, που φαίνεται ότι δημιούργησαν «τρύπα» περίπου 900.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ακόμη έξι άτομα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα.

Η «τρύπα» αφορά την περίοδο 1998-2004 και στο επίκεντρο βρίσκονται οι καταβολές σε πιστωτές του Δήμου, χωρίς εντάλματα. Η έρευνα ξεκίνησε το 2013, κατόπιν εντολής της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από τον διαχειριστικό έλεγχο προέκυψε ότι πολλές δαπάνες του Δήμου πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπογράφονταν χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Εκτός από τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατηγορούνται ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης, και πέντε υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπαλλήλους είναι η επί σειρά ετών διαχειρίστρια τού ταμείου της «Παγίας» που καταδικάστηκε πριν από λίγο καιρό σε κάθειρξη 15 ετών για το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ταμείο και βρίσκεται στις φυλακές. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και αθωώθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Χαλκιδική: Επεισοδιακή η δημοπρασία για παραλία της Βουρβουρούς – Τρεις συλλήψεις

Ένταση σημειώθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την εκμίσθωση παραλίας ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη