Το Σάββατο 3 Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια του  36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη.Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατο του» ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετέχουν 180 εκδοτικοί οίκοι που θα παρουσιάσουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή θα.

Στην παραλία έχουν στηθεί  100 εκθετήρια ενώ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (2-18 Ιουνίου) που διοργανώνει  ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές – χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στα περίπτερα των εκθετών θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους και ανταλλάσοντας απόψεις με τους αναγνώστες.

«Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεχής παρουσία του επί 36 έτη αναδεικνύει ότι το βιβλίο, παραμένει ο αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Οι φετινές εκδηλώσεις θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό βιβλιόφιλο και αναγνώστη» είπε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης ενώ για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σημείωσε: «Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι συνδεδεμένο με τα μπουρίνια και μόλις στήνουμε τα περίπτερα αρχίζουν τα σλόγκαν για τις καιρικές συνθήκες. Για εμάς τα μπουρίνια είναι το γούρι μας, καθώς καταφέρνουμε και συνεχίζουμε και ο θεσμός διατηρείται».

Τα εκθετήρια βιβλίων θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές θα ανοίγουν και επιπλέον πρωινές ώρες, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Πηγή: dailythess.gr