Αρχική ~ Αρθρα ~ Απογοητευμένο το 98% των Ελλήνων. Τα βλέπει όλα Μαύρα!

Απογοητευμένο το 98% των Ελλήνων. Τα βλέπει όλα Μαύρα!

Δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια για να δηλώσουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα εξ αιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει στην κυριολεξία τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Έρχονται και τα αποτελέσματα διεθνών ερευνητικών κέντρων για να επιβεβαιώσουν αυτήν την κατάσταση.

Μία από τις πολλές έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα, είναι και η ετήσια έρευνα του Pew Research Center, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν το βαθμό απαισιοδοξίας των ανθρώπων, εξ αιτίας της παρούσας και της μελλοντικής οικονομικής κατάστασης των χωρών τους. Η σχετική αυτή έρευνα καταγράφει τις «επιδόσεις» μεταξύ των 32 χωρών που μέτρησε.

Για την Ελλάδα λοιπόν, η υπόψη έρευνα φανερώνει ότι η απαισιοδοξία είναι διάχυτη μεταξύ των πολιτών και «εκτοξεύεται» στο απίθανο ποσοστό του 98% αυτών, που θεωρεί ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πάρα πολύ κακή.

Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μέτρησης για τα Ελληνικά δεδομένα, είναι ότι αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών. Στις αναδυόμενες οικονομίες το ποσοστό των αισιόδοξων είναι 45 %!.

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Πηγή: dimtris-kypriotis.blogspot.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Η ΕΕ και το Ευρώ εμπόδιο στη χρηματοδότηση έργων υποδομής

Τελικά αυτός ο μύθος που έχει δημιουργηθεί, για τον πακτωλό χρημάτων που παίρνουμε από την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη