Αρχική ~ Χωρίς κατηγορία ~ Αμαζόνιος: Νυχτερίδες βαμπίρ διψούν για αίμα – Νέες επιθέσεις σε ανθρώπους – Ένας νεκρός

Αμαζόνιος: Νυχτερίδες βαμπίρ διψούν για αίμα – Νέες επιθέσεις σε ανθρώπους – Ένας νεκρός

Αύξηση των επιθέσεων από νυχτερίδες βαμπίρ παρατηρείται στη Βραζιλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, τους τελευταίους 3 μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 επιθέσεις στα βορειοανατολικά της χώρας, μ’ έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα metro.co.uk, πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο στη Βραζιλία από το 2004. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του νεκρού. Επρόκειτο για τον Edivalson Francisco Souza, 46 ετών. Η νυχτερίδα τον δάγκωσε την ώρα που άρμεγε την αγελάδα του σε αγρόκτημα στην περιοχή Παρναμιρίμ. Δεν έδωσε σημασία στο δάγκωμα. Έπλυνε την πληγή και δεν πήγε στον γιατρό.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, έχοντας πονοκεφάλους, ναυτία, εφίδρωση και προβλήματα στην αναπνοή, θυμήθηκε το γεγονός και πήγε στο νοσοκομείο. Όταν οι γιατροί τον εξέτασαν, βρέθηκε θετικός στον ιό της λύσσας. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά για να μπορέσουν να τον εμβολιάσουν.
«Ξύπνησα μέσα στα αίματα»

Τα περισσότερα θύματα ανέφεραν ότι είδαν τα σεντόνια τους γεμάτα με αίμα, διαπιστώνοντας έντρομοι ότι είχαν δεχτεί δάγκωμα νυχτερίδας στον ύπνο τους.

«Με δάγκωσε τρεις φορές. Ξύπνησα και είδα τα σεντόνια μέσα στο αίμα. Ήταν ένα σοκ» ανέφερε ο Matheus Andrade.

Το κύμα επιθέσεων θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αιτίες αυτού του ξεσπάσματος είναι πιθανό να οφείλονται στην απότομη αύξηση του πληθυσμού των νυχτερίδων, σε συνδυασμό με την αποψίλωση των δασών και την καταστροφή των σπηλιών, όπου διαβιούν τα ιπτάμενα θηλαστικά.
zougla.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Διαγραφή προκαταβολής φόρου για μπλοκάκια που έκλεισαν

Στη διαγραφή της προκαταβολής φόρου που «χρεώθηκε» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να προχωρήσουν οι ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη