Αρχική ~ Πολιτικη ~ Συνάντηση Φάμελου – Φούχτελ για ελληνογερμανική συνεργασία στη διαχείριση αποβλήτων

Συνάντηση Φάμελου – Φούχτελ για ελληνογερμανική συνεργασία στη διαχείριση αποβλήτων

Θέματα διαχείρισης αποβλήτων στο επίκεντρο της συνάντησης του Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλου, με τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης της Γερμανίας, H.-J. Fuchtel

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών/αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ειδικότερα, η ανταλλαγή εμπειρίας και η ενημέρωση για καλές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων στη Γερμανία, ώστε να υποστηριχθούν στη χώρα μας δράσεις και ενέργειες προώθησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης των δευτερογενών καυσίμων.

Συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκοί στόχοι μείωσης παραγωγής αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και ανάκτησης, σε συνδυασμό με την εκτροπή από την ταφή σε ΧΥΤΑ. Επίσης, αναδείχθηκε και από τις δύο πλευρές ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας.

Συμφωνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας και η επεξεργασία πιλοτικών προγραμμάτων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως της διαχείρισης αποβλήτων σε νησιά, σε περιοχές με έντονο το προσφυγικό πρόβλημα, η υποστήριξη ανάλογων έργων και η εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για την χρηματοδότησή τους».

Στην πολυμελή αντιπροσωπεία που συνόδευε τον Γερμανό αξιωματούχο συμμετείχαν δύο έπαρχοι, ο εμπορικός ακόλουθος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης: Ο ανεπιθύμητος κ. Φούχτελ, όπως τον χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για συντάξεις χηρείας και προσωρινή σύνταξη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ρυθμίζεται ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη