Αρχική ~ Ελλαδα ~ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε επικίνδυνα χημικά χτες στο Σύνταγμα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε επικίνδυνα χημικά χτες στο Σύνταγμα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, με ανακοίνωση του, καταδικάζει τη χρησιμοποίηση επικίνδυνων χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη χθεσινή διαδήλωση εναντίον του μνημονίου και καταγγέλλει:

«Οι επικίνδυνες αυτές χημικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση και μάλιστα εναντίον συνταξιούχων και ατόμων μεγάλης ηλικίας, με αποτέλεσμα η υγεία τους να τεθεί σε κίνδυνο. Ένα μεγάλο ποσοστό των διαδηλωτών που ήρθαν σε επαφή με τα χημικά παρουσίασε προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και στην όραση.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την αστυνομία και κυρίως καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη ρήψη χημικών τα οποία βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί, για μία ακόμα φορά, την επίσημη πολιτεία και την Κυβέρνηση ν αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος, στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, για τη Δημόσια υγεία.

Η όποια μορφή καταστολής όταν υπάρχει ανάγκη θα πρέπει να γίνεται ,μέσα από ασφαλείς και δημοκρατικές διαδικασίες που δεν εγκυμονούν κινδύνους ,για την υγεία πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Πλημμύρισαν δρόμοι σε Αθήνα και Μάνδρα

Λίμνες έγιναν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και της Μάνδρας εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που πέφτει ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη