Αρχική ~ Πολιτικη ~ Εκκαθάριση και κατάργηση του ΟΑΣΘ φέρνει ο Σπίρτζης στη Βουλή

Εκκαθάριση και κατάργηση του ΟΑΣΘ φέρνει ο Σπίρτζης στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το makthes.gr, ο Υπουργός Υποδομών έχει καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο προβλέπεται η εκκαθάριση και η κατάργηση του ΟΑΣΘ.

Αφενός θα ιδρυθεί εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το φορεία που θα αντικαταστήσει το ΣΑΣΘ και ο οποίος θα είναι αμιγώς κρατικός.

Αφετέρου θα ιδρυθεί εταιρεία με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» η οποία θα είναι θυγατρική της ΟΣΕΘ στην οποία το κράτος θα κατέχει το 51% και το υπόλοιπο 49% μπορεί να διατεθεί σε δήμους, περιφέρειες, φορείς.

Αυτή η δεύτερη εταιρεία θα αναλάβει το έργο που σήμερα εκτελεί ο ΟΑΣΘ, μαζί με το συγκοινωνιακό έργο των ενδεχόμεων τραμ, μετρό, θαλασσίων μέσων.

Ο ΟΑΣΘ τίθεται σε διαδικασία εκκαθάρισης ενώ η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταργείται και ο Οργανισμός θα διοικείται από 7μελες συμβούλιο εκκαθαριστών, έξι από τους οποίους θα διορίζονται από τον Υπουργό και ένας από τους μετόχους.

Η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3/12/2019 και κατόπιν το συγκοινωνιακό έργο της πόλης περνάει στα χέρια της ΑΣΥΘ, το Δ.Σ. της οποίας θα αποτελείται από 9 άτομα, εκ των οποίων τα 8 θα διορίζονται από τον Υπουργό και το ένατο θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Πηγή: newsfish.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για συντάξεις χηρείας και προσωρινή σύνταξη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ρυθμίζεται ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη