Αρχική ~ Διεθνη ~ Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα κατά των video με ρητορική μίσους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα κατά των video με ρητορική μίσους

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από προτάσεις που θα υποχρεώνουν εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube να μπλοκάρουν videos με περιεχόμενο υβριστικό ή και σχετικό με την τρομοκρατία. Η πρόταση έγινε δεκτή από τους αρμόδιους Υπουργούς την Τρίτη και θα πρέπει να περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο πριν γίνει επίσημος νόμος της Ένωσης.

Η ΕΕ έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να περιορίσει αυτό το φαινόμενο, ωστόσο πλέον το μπαλάκι περνάει στην περιοχή των εταιρειών, που θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε αυτό το θέμα. Έτσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μηχανισμούς που αντιδρούν πιο άμεσα. Από τη διαδικασία θα εξαιρούνται οι πλατφόρμες και οι μηχανισμοί ζωντανής αναμετάδοσης, όπως το Facebook Live.

Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft υπέγραψαν πέρσι έναν κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο οφείλουν να απομακρύνουν εντός 24 ωρών video που μπορούν να προκαλέσουν την οποιαδήποτε βλάβη. Ωστόσο, οι σχετικές μελέτες δείχνουν πως τα μέτρα που λήφθηκαν δεν βοήθησαν ιδιαίτερα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, οι νομοθέτες στη Γερμανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολύ μεγάλα πρόστιμα [έως και της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ] για όσες εταιρείες δεν δρουν σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Πέραν αυτής της εξέλιξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σε υπηρεσίες on-demand video όπως το Netflix και το Amazon Prime, να αφιερώσουν τουλάχιστον το 30% της βιβλιοθήκης περιεχομένου τους με ευρωπαϊκές παραγωγές.

Πηγή: gr.pcmag.com

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Το Βατικανό διώχνει τους άστεγους από την περιοχή του Αγίου Πέτρου

Το Βατικανό αποφάσισε να απομακρύνει τους άστεγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη