Αρχική ~ Ελλαδα ~ Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σειρά κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει την «στοχοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις».

«Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κάνει επίθεση στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «στραγγαλίζοντας» το Δημόσιο και Κοινωνικό της χαρακτήρα, αλλά και επιχειρώντας να παραδώσει ολόκληρες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μίας σειράς αποφάσεων, κόντρα στις «δεσμεύσεις» αρμοδίων Υπουργών» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Μετά τη διήμερη αποχή από την εργασία τους, οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν από σήμερα σε 48ωρη πανελλαδική απεργία ενώ σήμερα στις 11:00 οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος «ενάντια στην απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Αύριο στις 9:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων- παρατασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Αίτημα η άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι, αγωνιστικά, ενωτικά και μαζικά, να αντιταχθούν στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και στην εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας είναι μονόδρομος» καταλήγει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα συνεχίζονται οι έρευνες για δύο αγνοούμενους

Έξι 24ωρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη