Αρχική ~ Διεθνη ~ Πρόστιμο 60.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα σε χώρες που δεν δέχονται

Πρόστιμο 60.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα σε χώρες που δεν δέχονται

Πρόστιμο 60.000 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι χώρες που αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη. Οι χώρες αυτές θα πληρώνουν το ποσό για καθένα εκ των προσφύγων εντός μιας πενταετίας όπως προβλέπει η πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.

Αντιθέτως χώρες οι οποίες δέχονται πρόσφυγες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν αιτούντες άσυλο θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.

Παράλληλα το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής του αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε «κρίσιμες περιστάσεις», όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Κανένα ίχνος από το υποβρύχιο στην Αργεντινή

Οι ήχοι που κατέγραψαν συσκευές που χρησιμοποιούνται στις έρευνες για το υποβρύχιο ARA San Juan, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη