Αρχική ~ Στερεα Ελλαδα ~ Ο όμιλος Φιλίππου θέλει ανοιχτό το εργοστάσιο Μιμίκος ανήμερα Πρωτομαγιάς

Ο όμιλος Φιλίππου θέλει ανοιχτό το εργοστάσιο Μιμίκος ανήμερα Πρωτομαγιάς

O όμιλος Φιλίππου επιδιώκει να λειτουργήσει το εργοστάσιο κρεάτων Μιμίκος ανήμερα της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με καταγγελία του συνδικάτου τροφίμων και ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας.

Μάλιστα, το συνδικάτο αναφέρει ότι «οι συνάδελφοι στο Μιμίκο είναι αντιμέτωποι εδώ και χρόνια με εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς», ενώ κάνει λόγο για επιβολή τετραήμερου και εξαντλητικά ωράρια.

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

Εντατικοποιεί συνεχώς την εργασία, έτσι ώστε στον ίδιο χρόνο με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων να βγάζει όλο και περισσότερη δουλειά. Ειδοποιεί τελευταία στιγμή εργαζόμενους να έρθουν για δουλειά, ακόμα και Σάββατο βράδι. Υποχρεώνει για δουλειά τις αργίες, όπως πρόσφατα τη Δευτέρα του Πάσχα, μην αφήνοντας περιθώρια ξεκούρασης στους συναδέλφους.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν, λιποθυμούν, τραυματίζονται και ακόμα και τότε όχι μόνο δεν αναλαμβάνει ευθύνες η εταιρεία, αλλά οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι ακόμα και το κόστος μεταφοράς και ιατρικής φροντίδας. Αυτά έρχονται να προστεθούν στην καθυστέρηση πληρωμής της μισθοδοσίας όποτε θέλει, στην πρόσληψη νέων εργαζομένων με ψίχουλα, στις μειώσεις μισθών.

Πηγή: economy365.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας

Νέος εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε το απόγευμα στην περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας με αποτέλεσμα να ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη