Αρχική ~ Αν. Μακεδονια - Θρακη ~ Κομοτηνή: Πέρασαν το Πάσχα απλήρωτοι οι τριάντα συμβασιούχοι

Κομοτηνή: Πέρασαν το Πάσχα απλήρωτοι οι τριάντα συμβασιούχοι

Παράταση στην αγωνία των συμβασιούχων έδωσαν κάποιοι από τους προέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού λόγω Πάσχα και αδείας, δεν υπέγραψαν τα εντάλαμτα πληρωμής των συμβασιούχων της Κομοτηνής.

Έτσι, εργαζόμενοι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή οι μοναδικοί εργαζόμενοι στις οικογένειές τους έκαναν Πάσχα απλήρωτοι.

Οι τριάντα συμβασιούχοι της Κομοτηνής ακολούθησαν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο Δήμο Αρριανών και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. Παρά τη δικαίωσή τους δεν έχουν ακόμη λάβει το 40% των δεδουλευμένων τους, όπως ορίζει η απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Κινηθήκαμε δικαστικά, βγήκε η απόφαση να πάρουμε το 40% των δεδουλευμένων, αλλά ακόμη παραμένουμε απλήρωτοι τέσσερις μήνες τώρα» δηλώνουν οι ίδιοι και σπεύδουν να σημειώσουν ότι η ψυχολογική τους κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. «Δουλεύουμε με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα πληρωθούμε».

Στο πλευρό τους και οι μόνιμοι εργαζόμενοι οι οποίοι σπεύδουν να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους και να τους προτρέψουν για μια ακόμη φορά να κάνουν υπομονή. «Οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις που «τρέχουν» δεν γνωρίζουν από υπομονή» δηλώνουν οι ίδιοι μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά τους.

«Μακάρι να μπορέσουν να τους πληρώσουν γιατί προσφέρουν πολλά και είναι σημαντικό το έργο τους. Για εμάς οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι » δηλώνουν οι μόνιμοι αορίστου χρόνου συνάδελφοί τους σημειώνοντας με νόημα «Αν φύγουν αυτοί από τη δουλειά, καήκαμε».

Και οι συμβασιούχοι από την πλευρά τους ζητούν να συγκληθεί και να αποφασίσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα τους, γιατί, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, δεν πάει άλλο. Προς το παρόν περιμένουν, χωρίς να αποκλείουν κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αλεξανδρούπολη: «Όχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της πόλης» – Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε συγκέντρωση

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη 7 Νοέμβρη, στις 18:00, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενάντια ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη