Αρχική ~ Διεθνη ~ Ισραήλ: Απεργία πείνας ξεκινούν εκατοντάδες φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Απεργία πείνας ξεκινούν εκατοντάδες φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές φυλακές αρχίζουν απεργία πείνας επ’ αόριστον, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων του Ισραήλ.

«Επτακόσιοι κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας πείνας για μια αδιευκρίνιστη περίοδο. Βάσει της πολιτικής που έχει υιοθετηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, η Υπηρεσία Φυλακών του Ισραήλ δεν διαπραγματεύεται με τους κρατούμενους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του υπογράμμισε πως «η απεργία πείνας οφείλεται σε εσωτερικές παλαιστινιακές πολιτικές διενέξεις» και πρόσθεσε:

«Έδωσα οδηγίες στην υπηρεσία φυλακών να ενεργήσει με κάθε τρόπο για να περιοριστεί η απεργία εντός των τειχών των φυλακών και στην ισραηλινή αστυνομία να προετοιμαστεί και να προσφέρει οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην υπηρεσία φυλακών για κάθε σενάριο που ενδέχεται να εκτυλιχθεί».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, ειδικές μονάδες αντιμετώπισης ταραχών στάλθηκαν σε φυλακές όπου αναμένεται να γίνουν απεργίες πείνας.

Η απεργία πείνας κατά πληροφορίες κηρύχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μαρουάν Μπαργούτι, ηγετικού στελέχους του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ με μεγάλη επιρροή, που έχει καταδικαστεί από τις ισραηλινές αρχές για φόνο και εκτίει πέντε ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Στη Γαλλία τέθηκε σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης που μετρά την ποιότητα του αέρα στην Ευρώπη

Μικροσωματίδια, όζον ή διοξείδιο του αζώτου: ένας διαδραστικός χάρτης επιτρέπει στο εξής να γνωρίζουμε ανά ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη