Αρχική ~ Ελλαδα ~ Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016 οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016 οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Την έντονη διαμαρτυρία, αγανάκτηση και απογοήτευσή τους, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, καθώς με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού σταμάτησε η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών στις 28/02/2017.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι «αν και απολυμένοι, παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016».

Δηλαδή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «σταμάτησαν να λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων».

Υπενθυμίζεται, πως οι Δομές εξυπηρετούσαν πανελλαδικά πάνω από 100.000 ωφελούμενους και κάλυπταν βασικές τους βιοτικές ανάγκες όπως σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αντιμετώπισης της Φτώχειας, «το κλείσιμο τους επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις ποιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι συνάνθρωποι μας, άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ.».

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές Δομές, παρά το γεγονός πως έχουν απολυθεί από τις 28-2-2017 «παραμένουμε απλήρωτοι «γεγονός που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, ο Σύλλογος ανέφερε: «Πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό κα Θεανώ Φωτίου και τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Δημήτριο Καρέλλα για να μας απαντήσουν πότε θα αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα μας, δεν μας δίδετε σαφή απάντηση παρά μόνο γενικότητες και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς κάνουν ότι μπορούν».

»Επειδή η υπομονή δεν πληρώνει τις ανάγκες μας, αλλά και των οικογενειών μας για σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψή, όπως επίσης δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/04/2017 και ώρα 10.30 στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, καθώς με πολιτική απόφαση δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις εργασίας μας και μας έσπρωξαν στον καιάδα της ανεργίας», κατέληξαν.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρωζώνη στην αύξηση της παιδικής φτώχειας

Η χώρα μας κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από την ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη