Αρχική ~ Πολιτικη ~ Τουρκία: Δεύτερο αίτημα έκδοσης των “8” προς την Ελλάδα

Τουρκία: Δεύτερο αίτημα έκδοσης των “8” προς την Ελλάδα

Δεύτερο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών κατέθεσε προς την Ελλάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, μετά την χθεσινή απόφαση του Άρειου Πάγου,  που έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δεν θα εκδοθούν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τουρκικών Αρχών, δεχόμενο τα επιχειρήματά τους ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και πως κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ή να χάσουν και τις ζωές τους.

«..η πιθανότητα με βάση όλα όσα αναφέρονται ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ένοχης ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν την αξία του ανθρώπου και τα δικαιώματα αυτού», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη για όλους και αρνητική στο αίτημα των τουρκικών Αρχών.

Πηγή: ant1news.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Είκοσι τρεις τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τουρκικά μαχητικά, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη