Αρχική ~ Οικονομια ~ Πρόσθετο φόρο έως 800 ευρώ φέρνει το ψαλίδι στο αφορολόγητο

Πρόσθετο φόρο έως 800 ευρώ φέρνει το ψαλίδι στο αφορολόγητο

Αν και η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώσει το αφορολόγητο από τα 8.636 ευρώ σήμερα στα 6.000 ευρώ, στην περίπτωση που στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης περάσει τελικά η γραμμή του ΔΝΤ, αυτομάτως το αφορολόγητο θα μειωθεί στην περιοχή των 5.000 ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σύνολο 5,4 εκατομμυρίων φορολογουμένων με εισόδημα από μισθό ή σύνταξη, 3.020.000 δήλωσαν λιγότερα από 9.500 ευρώ και συνολικά 16,750 δισ. ευρώ ή σε μέσα επίπεδα 5.546 ευρώ ο καθένας. Αυτό το σύνολο των 3.020.000 φορολογουμένων είναι που «έχει μπει στο μάτι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κατά την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δραστική μείωση του αφορολογήτου θα πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγές και στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Έτσι, εάν μειωθεί το αφορολόγητο η κλίμακα θα γίνει πιο προοδευτική με την εισαγωγή χαμηλότερων κλιμακίων.

Έτσι, εάν για παράδειγμα μπει κλιμάκιο με συντελεστή 10%, ο φορολογούμενος με τα 8.636 ευρώ από μισθό ή σύνταξη θα κληθεί να πληρώσει φόρο 363 ευρώ.

Αν δεν θεσπιστεί αυτό το κλιμάκιο και παραμείνει ως πρώτο κλιμάκιο αυτό με συντελεστή φόρου 22%, ο φορολογούμενος με τα 8.636 ευρώ από μισθό ή σύνταξη θα κληθεί να πληρώσει φόρο 800 ευρώ!

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Online με το taxisnet οι ταμειακές μηχανές

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη