Αρχική ~ Κρητη ~ Πάνω από 30% η ανεργία στην Κρήτη

Πάνω από 30% η ανεργία στην Κρήτη

Πάνω από 30% είναι η ανεργία στην Κρήτη όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Εργασίας τονίζοντας την ανάγκη μείωσης του ποσοστού της μαθητείας στα ξενοδοχεία από 17% στο 5%, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζει, θα απελευθερωθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία του νησιού, από την ερχόμενη σεζόν.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Αυτό δηλώνει ο Στέλιος Βοριάς, με φόντο την μαύρη εργασία, τις μειώσεις μισθών και με αποκορύφωμα την παραβίαση της νομοθεσίας από ορισμένους ξενοδόχους που απασχολούν μεγαλύτερο ποσοστό μαθητευόμενων αλλοδαπών μαθητών κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία και Πολωνία.

Ακόμα και οι αλλοδαποί μαθητές που καταλαμβάνουν κανονικές θέσεις εργασίας πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από ορισμένους εργοδότες, καθώς όχι μόνο είναι ανασφάλιστοι αλλά λαμβάνουν μισθούς πείνας, υπογραμμίζεται στην επιστολή του ΕΚΗ προς την υπουργό Εργασίας.

Πέρα από την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, έντονο προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι ορισμένοι ξενοδόχοι απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, όπως διαπίστωσε το Εργατικό Κέντρο στη διάρκεια ελέγχων, το περασμένο Καλοκαίρι.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Η τελευταία δεκαετία αύξησε την κατάθλιψη, την βία και την εγκληματικότητα στην Κρήτη

Τα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και μάλιστα βαριάς μορφής, που φθάνουν το 12% του γενικού πληθυσμού,πριν ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη