Αρχική ~ Θεσσαλια ~ Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους του νομού Λάρισας

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους του νομού Λάρισας

Ξεκίνησε xθες η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας με τη διαδικασία να κλείνει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Μέσα στην πρώτη ώρα η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου γίνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις, «κρέμασε» από την πληθώρα των υποψηφίων που μπήκαν για να υποβάλλουν την αίτηση και στη συνέχεια το σύστημα «σερνόταν», κάτι που δείχνει την πληθώρα των ενδιαφερομένων αλλά και το μέγεθος της ανεργίας στη χώρα…

Στη Λάρισα εκτός από τις 671 θέσεις (οι 606 στο Δήμο Λαρισαίων) η κατανομή στους υπόλοιπους δήμους έχει ως εξής: Αγιάς (47), Ελασσόνας (102), Κιλελέρ (86), Τεμπών (53), Τυρνάβου (103) και Φαρσάλων (77).

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Όσοι κατοικούν σε δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Πηγή: thessaliatv.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Διήμερο κλασσικής μουσικής στη Σκιάθο

Μετά από την πετυχημένη προσπάθεια της περασμένης χρονιάς, το Φεστιβάλ Πιάνου στη Σκιάθο, σε συνεργασία ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη