Αρχική ~ Αρθρα ~ Ο ραββίνος που ευλόγησε τον Τραμπ

Ο ραββίνος που ευλόγησε τον Τραμπ

Ο πρώτος ορθόδοξος ραββίνος που ευλόγησε την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, απήγγειλε ψαλμό, στον οποίο  τονιζόταν η Ιερουσαλήμ.

Ο ραββίνοςMarvinHier, ο 77χρονος ιδρυτής και πρύτανης του SimonWiesenthalCenter, με έδρα το Λος Άντζελες, είπε στην προσευχή του για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ: «Ευλόγησε όλους τους συμμάχους μας ανά την υφήλιο, που μοιράζονται τα πιστεύω μας, ‘στις όχθες των ποταμών της Βαβυλώνας, δακρύζουμε όταν θυμόμαστε τη Σιών… Αν σε λησμονήσω, ω Ιερουσαλήμ, είθε το δεξί μου χέρι να ξεχάσει τις ικανότητές του (Ψαλμός 137).»

Ο Hier ήταν ο πρώτος θρησκευτικός ηγέτης που απήγγειλε επίκληση μετά την ορκωμοσία του Τραμπ και την εναρκτήρια ομιλία. Προσευχήθηκε ώστε «ο αιώνιος Θεός να ευλογήσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και την Αμερική, το μεγάλο μας έθνος» και «να μας οδηγήσει να θυμόμαστε πάντοτε τα λόγια του Ψαλμωδού ‘Ποιος μπορεί να κατοικήσει στο ιερό όρος Σου; Μόνο αυτός που έχει το δίκιο και λέει την αλήθεια’ (Ψαλμός 15).»

Ο ραββίνος υπενθύμισε επίσης στο πλήθος ότι «Οι ελευθερίες που απολαμβάνουμε δεν είναι εξασφαλισμένες δια παντός, αλλά κάθε γενιά πρέπει να τις διεκδικεί. Όπως οι πρόγονοί μας έσπειραν για εμάς, έτσι και εμείς πρέπει να σπείρουμε για τους άλλους.»

Ο Hier ήταν ένα από τα 6 θρησκευτικά πρόσωπα που έδωσαν τις ευλογίες τους στην τελετή της Παρασκευής. Όταν ανέβηκε στο βήμα, ακούστηκαν από κάποιους, ύμνοι και ζητωκραυγές για υποστήριξη.

Η αποδοχή από τον Hier της πρόσκλησης για την τελετή ορκωμοσίας προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποια τμήματα της Ιουδαϊκής κοινότητας. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε ότι, παρόλο που δεν ευθυγραμμίζεται σε όλα τα θέματα με τον Τραμπ, «υποστηρίζει την επιτυχία» του νέου προέδρου.

«Αντί για περισσότερο διχασμό, ας ελπίσουμε όλοι το καλύτερο γι’ αυτόν» είπε ο Hier. «[Ας δείξουμε] σεβασμό στο θεσμό της Αμερικανικής Προεδρίας και την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.»

Ο Hier επαίνεσε επίσης τον Τραμπγια «την ισχυρή του δέσμευση προς το Ισραήλ».

Ο Hier μπορεί να είναι ο πρώτος ορθόδοξος ραββίνος που είπε προσευχή σε ορκωμοσία προέδρου, αλλά κατά το παρελθόν οκτώ συντηρητικοί ή αναθεωρητικοί Ιουδαίοι ηγέτες έχουν προσκληθεί σε τελετές ορκωμοσίας προέδρων, μεταξύ των οποίων, του Τρούμαν, του Αιζενχάουερ, του Κέννεντυ, του Τζόνσον, του Νίξον και του Ρήγκαν.

Πηγή: https://www.algemeiner.com/2017/01/20/in-inaugural-benediction-rabbi-marvin-hier-cites-psalm-remembering-zion-and-jerusalem/

Μετάφραση: anapoda.news

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Το πλιάτσικο εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας στην Ελλάδα συνεχίζεται…Πολλαπλασιαστής του: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (Μέρος Α’)

«Τα αγαθά κόποις κτώνται αλλά: τρόποις και κόλποις κτώνται ΜΕΡΟΣ Α΄ Στο άρθρο μας  την 1/1/2017, ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη