Αρχική ~ Ελλαδα ~ Μακροχρόνια ανεργία στο 73,3% του συνολικού αριθμού των ανέργων

Μακροχρόνια ανεργία στο 73,3% του συνολικού αριθμού των ανέργων

Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη επιβεβαιώνει πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι ίσως το κορυφαίο για τα ελληνικά νοικοκυριά σήμερα.

Το 32,6% των νοικοκυριών, δηλαδή σχεδόν 1,1 εκ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστον άτομο σε ανεργία, ενώ το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας ανέρχεται στο 73,3% του συνολικού αριθμού των ανέργων.

Από το σύνολο των άνεργων μελών των νοικοκυριών, μόνο το 9,5% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, για την οποία, όπως τονίζεται στην έρευνα, απαιτείται να διαμορφωθεί ένα ελάχιστο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας που θα συνδυάζει οικονομική- κοινωνική στήριξη και παροχές σε είδος, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας και όχι την περιθωριοποίηση.

Η οικονομική επισφάλεια δεν διατρέχει, όμως, μόνο τους άνεργους αλλά και τους εργαζόμενους, καθώς περισσότερα από 1 στα 5 νοικοκυριά (22,4%) έχουν ένα μέλος στην οικογένεια που εργάζεται για λιγότερα χρήματα από τον επίσημα καθορισμένο κατώτατο μισθό των 586€ (490,00€ καθαρή αμοιβή).

Πηγή: reporter.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αττική Οδός: Πού και για ποιες ώρες θα κλείσει το βράδυ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η κυκλοφορία στην Αττική Οδό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη