Αρχική ~ Ελλαδα ~ Λογιστές θα πρέπει να γίνουν οι αγρότες για να βγάλουν άκρη με τις νέες εισφορές του 2017

Λογιστές θα πρέπει να γίνουν οι αγρότες για να βγάλουν άκρη με τις νέες εισφορές του 2017

Λογιστές θα πρέπει να γίνουν οι αγρότες για να βγάλουν άκρη με τις νέες εισφορές του 2017…

Σε κάθε περίπτωση φέτος θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από το 2016, αφενός γιατί σε λίγες μέρες θα πάρουν τα ειδοποιητήρια των νέων εισφορών που θα υπολογιστούν βάσει εισοδήματος και αφετέρου διότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα πρέπει να πληρώσουν την οφειλόμενη παλιά εισφορά του β’ εξαμήνου του 2016. Ακολούθως, και αφού υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, οι εισφορές του 2017 (με το νέο σύστημα) θα υπολογιστούν εκ νέου, με αυτές που θα έχουν πληρώσει.

Οπου αναλογούν υψηλότερες εισφορές, αυτές θα τους χρεωθούν στους επόμενους μήνες (ίσως και μέσα στο 2018), ενώ, όπου είναι να πληρώσουν λιγότερα, θα συμψηφιστούν (αφαιρεθούν) από τις εισφορές των επόμενων μηνών.
Οι εισφορές που θα πάρουν θα είναι προσωρινές, γιατί θα υπολογιστούν με το εισόδημα του 2015. Οταν δηλώσουν το εισόδημα του 2016 (εντός του 2017) και βγει το νέο εκκαθαριστικό, τότε οι εισφορές τους θα επανυπολογιστούν, γιατί το πραγματικό εισόδημα που θα έπρεπε να υπολογιστούν είναι αυτό του 2016.

Καθώς θα τρέχουν όμως τα ειδοποιητήρια, οι αγρότες θα έχουν να πληρώσουν και τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016 που ήταν με τις παλιές κατηγορίες.

Οι αγρότες είναι η μόνη κατηγορία που θα έχει από μόνη της τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς και «πακέτα» εισφορών:

1. Τις προσωρινές εισφορές με το νέο σύστημα από 1/1/2017 που υπολογίζονται με το εισόδημα του 2015 σε ποσοστό 21,2%.

2. Τις εισφορές β’ εξαμήνου 2016 που θα πρέπει να πληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2017 (η παράταση που λέει να δώσει η κυβέρνηση για να πάνε στο β’ εξάμηνο του 2017 είναι προς το παρόν στα λόγια).

3. Τις κανονικές εισφορές με το νέο σύστημα που θα επανυπολογιστούν πάλι με 21,2% αλλά επί του «φρέσκου» εισοδήματος, αυτό του 2016.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

x

Δείτε επίσης

Αττική Οδός: Πού και για ποιες ώρες θα κλείσει το βράδυ

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθεί τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η κυκλοφορία στην Αττική Οδό ...

Η Πολιτική Επιθεώρηση "Ανάποδα", αναζητά συνεργάτες. Απόρριψη